längsta dagen idag

Nyhetsläsning i sängen, skulle egentligen bara kolla att det för säkerhets skull inte var nån stor storm på g, med tanke på att Morten o Runar sitter på flyget hit just nu och att det har blåst en del idag och åskat och blixtrat en massa.

Så kom jag in på lite andra artiklar på SVD. Till exempel om att man inte längre ska få läsa upp betyg på komvux, bara om man fått IG. Sjukt ogenomtänkt. Gymnasieelever som vet att de inte får ett MVG kan lätt få för sig att skita totalt i ämnet, FÖR att få en andra chans. Om man inte vill slösa på resurser så tycker jag att detta snarare är ett steg tillbaka än framåt.. Och till exempel att Sollentuna ska få euro nästa år, BLANDAT med kronor. Vad i helvete är det för logik i det? Sist vi röstade om det blev det nej, och ett nej är ett nej, säga vad man vill om euron. Men ska den verkligen bara få smygas in så här, fast vi vet att de flesta av oss inte vill det? Inte så demokratiskt.

Igår var jag på en brasiliansk fest! Massa FN-gubbar, finns många brasilianare i den här stan, och jag tror att jag fick prata med alla de bästa igår! Hittade en snubbe som jobbar med miljöprojekt och kan förhoppningsvis hjälpa oss i ett miljöprojekt som vi pratat om att ha för Etappe Jeunesse i augusti. Och så var Youri från Zing där, av alla människor! En tjej från capoeiran, som tydligen alltid trott att jag var typ 17 år fram tills igårkväll och Flavio såklart. En väldigt trevlig kväll med många smaker och danser och toner från Brasilien. Jag fick mitt apelido (smeknamn som alla capoeiristas har!): Colibri.

Idag var det ju fotbolssträning som vanligt. Jag kan inte gå för jag opererade bort en vårta i fredags, och fick nöja mig med att se på idag också. Flavio var på besök, och skrev om det i sin blogg, med bilder och allt! På portugisiska, men det går fint att översätta här. Han har också skrivit om motivationen till smeknamnet Colibri, något som gör mig väldigt stolt!

En lång dag har det varit idag, i väntan på imorgon, då ett flyg ska landa och ett härligt återseende ska äga rum i PaP..

3 kommentarer:

  1. Det har inget med demokrati att göra; om du och en kompis vill kan ni ersätta kronan med snäckskal, idolbilder eller cigarettpaket eller vad som helst. Och om tusen människor gör samma sak så får de det. Om en kommun gör det och dess väljare inte röstar bort de ansvariga politikerna så är det likaledes okej. Vad de inte får göra är att avskaffa kronan, men det är det inte heller tal om. Fast egentligen är inte ens det förbjudet, om t ex en butik vägrar att ta svenska kronor så är det den näringsidkarens ensak, fast det skulle nog kunna vara dåligt för affärerna. Men med demokrati har det som sagt inget alls att göra.

    SvaraRadera
  2. Det kanske kan vara så att folk som har fått i IG i ett ämne har större behov än en person som fått VG att läsa upp det. Varför ska folk som redan fått godkänt kunna läsa om kursen?

    SvaraRadera
  3. @Anonym2: Men om man inte får MVG är det lätt man helt struntar i ämnet, så att man får IG och sedan kan läsa upp det till MVG istället för att få G eller VG utan möjlighet att läsa upp.

    SvaraRadera